تعهد در بازاریابی شبکه ای
تعهد چیست و تعهد در بازاریابی شبکه ای به چه معناست؟
تعهد به معنی عهد بستن است و درواقع عهدی ست که در شرایط معمولی می بندیم اما در هر شرایطی به آن پایبند می مانیم، دقیقا مانند سربازی که از تپه بالا میرود که هر لحظه امکان دارد دشمن آن سوی تپه باشد. به زبان ساده تر میتوان گفت وارد قول و قراری میشویم زمانی که همه چیز خوب و آرام است و همیشه پای آن قول و قرار میمانیم حتی زمانی که هیچ چیز خوب و آرام نیست.
تعهد به دو نوع تعهد درونی و تعهد بیرونی تقسیم میشود. تعهد درونی درواقع همان تعهدی است که نسبت به خودمان و نسبت به اهدفمان داریم و تعهد بیرونی همان تعهد به تجارت، شرکت و سازمانم است، لذا باید آگاه باشیم که تعهدات تنها زمانی کاربرد دارند که از صمیم قلب باشند. اما تعهدات قلبی چگونه به وجود می آیند؟
برای داشتن یک تعهد قبلی و درونی لازم است که یک هدف بسیار مهم داشته باشیم و کاملا به آن هدف پایبند باشیم، درواقع هدف و تعهد مکمل یکدیگر و یا میتوان گفت که دو بال بسیار مهم رسیدن به موفقیت هستند اما باید توجه داشته باشیم که تمام اهداف و تعهداتمان باید کاملا واقع گرایانه و قابل باور باشند اما هرگز نباید محافظه کارانه باشند. تعهد در بازاریابی شبکه ای به سه نوع اصلی تقسیم میشود:
1. تعهد به خودمان 2. تعهد به بالاسری 3. تعهد به زیرمجموعه
اصولا تعهدات سازمانی یک رابطه رفت و برگشتی دارند به این معنی که دیگران تنها زمانی به تعهدات خودشان پایبند هستند که شما به تعهدات خودتان پایبند باشید، لذا باید همیشه این جمله را به خاطر بسپاریم: تعهد بهانه پذیر نیست، به این معنی که هیچ گاه نمیتوانیم عهدی ببندیم و پس از شکستن آن عهد گناه را به گردن دیگران بی اندازیم.
برای مثال فرض کنید که من تعهد میدهم که مبلغ 5 میلیون تومان فروش شخصی و 50 میلیون تومان فروش سازمانی داشته باشم. حال اگر در پایان ماه به عهدی که بستم پایبند نباشم تنها مقصر این اتفاق خودم هستم و هرگز نمیتوانم بگویم که دیگران دوست ندارند کار کنند و یا دیگران محصولاتم را نخریدند، زیرا میتوانستم از همان ابتدا مسئولیت این فروش 55 میلیون تومانی را نپذیرم اما حال که پذیرفتم، مسئول فروش 55 میلیون تومان از محصولات شرکت و دریافت مبلغ مشخصی پورسانت بودم و پس از دریافت آن پورسانت مسئول تیک زدن اهداف بسیار مهمی برای انسانهای بسیار مهمی ازجمله خودم بودم. من هیچ گاه نمیتوانم دیگران را مقصر کنم زیرا دیگران مسئول اهدافم نیستند.
مهمترین تعهدات در بازاریابی شبکه ای
1) تعهد به خودمان: اولین و مهمترین تعهد در بازاریابی شبکه ای، تعهد قلبی و درونی به خودمان است. در مقاله هدف خودِ موفقیت است درمورد میزان اهمیت هدف صحبت کردیم، زمانی که هدفمند باشیم و اهداف به اندازه ی کافی مهم و حیاتی باشند، تعهد درونی به صورت ناخودآگاه ایجاد میشود. تعهد به خودمان شامل دو نکته بسیار مهم است: زمان کار و جدی گرفتن کار
همیشه به یاد داشته باشید که بازاریابی شبکه ای تنها در صورتی نتیجه بخش خواهد بود که زمان کاری کاملا مشخص باشد و به این تجارت به دید یک شغل نگاه کنیم و خودمان رئیس خودمان باشیم (حداقل زمان لازم برای شروع ، روزانه ۴ ساعت است و دقیقا به میزانی که به شغلتان بها دهید، شغلتان هم به شما بها خواهد داد)
2) تعهد به آپلاین: هدف اصلی بازاریابی شبکه ای فروش محصولات است پس یکی از مهمترین تعهدات، تعهد بر اساس میزان فروش به آپلاین است. فرض کنید شما آپلاین و من زیرمجموعه شما هستم:
شما به آپلاین خودتان تعهد داده اید که تا پایان ماه جاری 200 میلیون تومان فروش سازمانی داشته باشید و من به عنوان زیرمجموعه به شما تعهد میدهم که 50 میلیون تومان فروش سازمانی داشته باشم، پس شما هم در مقابل به من تعهد میدهید که یک چهارم از زمان خودتان را به من اختصاص دهید تا به این میزان از فروش برسم. نکته: تنها در صورتی میتوان از افراد تیم انتظار داشت که در ابتدا خودمان نسبت به آنها متعهد باشیم. در نتیجه تعهداتی که باید به بالاسری داده شوند عبارتند از: جدی گرفتن زمان کاری – میزان فروش – تعداد نفرات سازمان
توجه داشته باشید که در این سیستم هیچ رئیسی نداریم اما تعهد به حامیان باعث جلو رفتن خودمان میشود و از این طریق به آنها اجازه میدهیم که به اندازه تعهدمان به ما فشار آورده و به جلو هل دهند.
3) تعهد به زیرمجموعه: شما به عنوان یک حامی موظف هستید که به میزان تعهدات نفرات سازمانتان برای آنها زمان و انرژی بگذارید و آنها را برای رسیدن به اهدافشان یاری کنید. همیشه این جلمه را به یاد داشته باشید: من تنها مسئول رسیدن تک تک افراد سازمانم به تمام اهدافشان هستم اما هیچ کس مسئول رسیدن من به اهدافم نیست.
اگر جمله بالا را همیشه به خاطر داشته باشید به زودی به لیدری پرقدرت تبدیل خواهید شد که هیچ کس و هیچ چیز نمیتواند جلوی رسیدن شما و افراد سازمانتان به موفقیت را بگیرد.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پذیرش چیست و چگونه پذیرش سازمان را بالا ببریم؟
4.3k بازدید
-
آیا شیفت دادن در بازاریابی شبکه ای کار درستی است؟
1.98k بازدید
-
چگونه در بازاریابی شبکه ای به سازمان انگیزه بدهیم تا تصاعد پنج برابری داشته باشیم
4.21k بازدید
-
سه مرحله اصلی در فالو بعد از معرفی کار
5.08k بازدید
-
دسترسی به پراسپکت نامحدود از طریق بازار گرم
3.09k بازدید
-
فالوی اتوماتیک در بازایابی شبکه ای (تام شرایتر)
2.94k بازدید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
با سلام تعهد یک رکن است .خصوصا تعهد بخود.در نتورک کسی از ورودی جدید سازمانش ضمانت کتبی.سفته.چک.وضامن نمیگیری.ولی لسانی ودلی تعهد میده.که ای معتبرتره.