هشت گام دعوت حرفه ای در بازاریابی شبکه ای از اریک ووری – قسمت دوم
در قسمت قبلی این مقاله درمورد چهار گام دعوت حرفه ای در بازاریابی شبکه ای صحبت کردیم و رسیدیم به قدرتمند ترین سلاح نتورکرهای حرفه ای برای دعوت، یعنی شرط گذاری اما همانطور که در مقاله قبلی ذکر شد تا به اینجا فقط 5% از پراسپکت ها کاری که از آنها خواسته اید را انجام میدهند و 5% اصلا عدد خوبی نیست، با مطالعه و انجام دادن درست مراحل ذکر شده در این مقاله میتوانید کاری کنید که بالغ بر 80% پراسپکت هایتان کاری که از آنها میخواهید را انجام دهند.
مرحله پنجم: تائیدیه زمانی اول
شما تا الان چهار مرحله را به درستی انجام داده اید و پراسپکت به شرط شما (اگر من… آنگاه تو…) پاسخ مثبت داده است. گام بعدی شما این است که تائیدیه زمانی را از پراسپکت بگیرید. در اینجا چند متن ساده اما موثر مثال میزنیم که میتوانید از آنها استفاده کنید:
” کِی مطمئنی که میتونی سی دی رو کامل نگاه کنی؟ “
یا ” کِی مطمئنی که میتونی مقاله توی سایت رو کامل مطالعه کنی؟ “
هرگز به آنها زمانی را پیشنهاد ندهید، فقط سوال بپرسید و منتظر پاسخ خودشان باشید. این سوال به آنها اجازه میدهد که به تعهدات و برنامه هایشان فکر کنند و با در نظر گرفتن کارهایشان، زمانی را برای تعهدشان به شما در نظر بگیرند و آن را به شما اعلام کنند. ((ذهن انسان طوری طراحی شده که دوست دارد خودش برای خودش تصمیم بگیرد و به هرگونه تصمیم گیری از طرف هر شخص دیگری مقاومت میکند یا دنبال بهانه میگردد))
وقتی که شما در مرحله چهار درخواستتان را گفتید و پراسپکت به شما پاسخ مثبت داد، در واقع برای آنها یک روز بود، اما وقتی که تعهد زمانی را میگیرید، این خواسته واقعی خواهد شد، نکته مهم این است که پراسپکت زمان دقیق را به شما اعلام کند.
بالغ بر 80% مواقع، پراسپکت به شما پاسخ درست میدهد و کمتر از 20% مواقع پاسخ های مبهم میدهند، برای مثال میگویند ” سعی میکنم یه وقتی انجامش بدم ” اگر شبیه به این جمله را شنیدید، میتوانید در پاسخ بگویید: ” نمیخوام وقت خودم و تو رو هدر بدم، چرا یه زمانی رو مشخص نکینم که مطمئن هستی میتونی ببینی؟ “
فراموش نکنید که پراسپکت تا به الان دو بار به شما پاسخ مثبت داده و این مرحله فقط تائید زمان دقیق است.
اکنون میتوانید سی دی یا لینک وبسایت یا مقاله مورد نظر یا … را به پراسپکت بدهید اما نتورکرهای حرفه ای چند ثانیه دیگر هم وقت میگذارند تا چند مرحله کوچک باقی مانده را هم انجام دهند.
مرحله ششم: تائیدیه زمانی دوم
اگر پراسپکت به شما گفت که شب دوشنبه نگاه میکنم، پاسخ شما باید چیزی شبیه به این باشد ” پس اگر من سه شنبه صبح باهات تماس بگیرم مطمئنا اون رو دیدی، درسته؟ ” اگه شخص گفت که چهارشنبه صبح زمان خوبی هست که وبسایت رو نگاه کنم، پاسخ شما باید این گونه باشد ” خب اگه همون چهارشنبه یه زمانی بهت زنگ بزنم صددرصد دیدی درسته؟ “
پراسپکت یا به شما پاسخ مثبت میدهد یا زمان را یواشکی تغیر میدهد، در هر صورت، اهمیت مرحله 6 این است که برای بار سوم نیز تائیدیه را بگیرید، و احتمال این که شما را همراهی کنند بیشتر شود.
نکته حائز اهمیت این است که این قراری که شما تعیین کردید نیست بلکه قراری ست که پراسپکت تعیین کرده است.
خلاصه: پراسپکت خودش به شما گفته که آن چیزی را که شما به او پیشنهاد داده اید را مطالعه میکند و در زمان مشخصی این کار را انجام میدهد. اگر شما در آن زمان با او تماس بگیرید قطعا آن را مطالعه کرده، شما سوال هایی پرسیده اید و پراسپکت زمان ها را مشخص کرده.
مرحله هفتم: زمان تماس بعدی را مشخص کنید
این مرحله بسیار ساده است… فقط باید بپرسید که “بهترین زمانی که میتونم باهات تماس بگیرم کی هست؟” و پراسپکت زمانی را که به نظر خودش مناست هست را به شما میگوید. حالا شما یک قرار کاملا واقعی دارید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن باشید که خودتان حتما در زمانی که مشخص شده تماس میگیرید.
مرحله هشتم: از تلفن دور شوید!
اگر مرحله اول را به خاطر داشته باشید، شما عجله داشتید! پس زمانی که پراسپکت قرار را تائید کرد، آخرین چیزی که میتوانید بگویید این است که: “خیلی خوبه پس بعدا با هم صحبت میکنیم، من دیگه باید برم…”
نکته: بسیاری از قرارهایی که به این صورت گذاشته میشوند فقط و فقط به خاطر حرف زدن زیاد کنسل میشوند.
مثالی کوتاه که تمام مراحل ذکر شده را در خود جای داده، (برای شخصی که میدانید شغلش را دوست ندارد، به روش مستقیم)
” سلام، راستش من زیاد وقت ندارم اما خیلی مهم بود که باهات تماس بگیرم، آخه تو یکی از باهوش ترین آدم هایی هستی که میشناسم و همیشه برات احترام خاصی قائلم. بهم گفته بودی که زیاد شغلت رو دوست نداری! جدی میگفتی یا شوخی میکردی؟ ” (اصولا پراسپکت میگوید جدی گفتم)
” خیلی خوبه فکر کنم راهی پیدا کردم که میتونه مشکلت رو حل کنه. یه دی وی دی دارم که چیزی رو که میخوام بهت بگم خیلی بهتر از خودم برات توضیح میده. اگه من این دی وی دی رو بهت بدم اونوقت تو نگاهش میکنی؟ ” (اصولا پراسپکت جواب مثبت میدهد)
” فکر میکنی کی صددرصد میتونی نگاهش کنی؟” (مثلا میگوید دوشنبه) “پس اگر من سه شنبه صبح باهات تماس بگیرم حتما دیدی، درسته؟” (پراسپکت میگوید بله)
“خیلی خوبه… پس من همون موقع باهات تماس میگیرم. سه شنبه بهترین ساعتی که میتونم باهات تماس بگیرم کی هست؟” (پراسپکت اطلاعات کامل را به شما میدهد)
“خیلی خوبه… پس با هم صحبت میکنیم. باید برم… ممنون! “
نکات پایانی پروسه دعوت در بازاریابی شبکه ای
این هشت مرحله به هیچ عنوان نگات تحمیلی نسیتند. یادتان باشد که تمام مطالب ذکر شده، راهکارهایی هستند از بزرگترین تنورکرهای حرفه ای، پس در پیاده سازی این مراحل از خودتان خلاقیت به خرج دهید.
فراموش نکنید که نتورکرهای حرفه ای، کسب و کارشان خیلی خیلی را جدی میگیرند.
این مطالب به شما کمک خواهد کرد که افرادی که زیاد درمورد فرصتی که به آنها پیشنهاد داده اید جدی نیستند را راحت تر ترغیب کنید.
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پذیرش چیست و چگونه پذیرش سازمان را بالا ببریم؟
4.3k بازدید
-
آیا شیفت دادن در بازاریابی شبکه ای کار درستی است؟
1.98k بازدید
-
چگونه در بازاریابی شبکه ای به سازمان انگیزه بدهیم تا تصاعد پنج برابری داشته باشیم
4.21k بازدید
-
سه مرحله اصلی در فالو بعد از معرفی کار
5.08k بازدید
-
دسترسی به پراسپکت نامحدود از طریق بازار گرم
3.09k بازدید
-
فالوی اتوماتیک در بازایابی شبکه ای (تام شرایتر)
2.94k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.