چگونه در بازاریابی شبکه ای مشتری احتمالی را پیدا کنیم ؟
[vc_row height=”small” width=”full”][vc_column][vc_column_text]
وقتی افراد به بازاریابی شبکه ای نگاه می کنند، یکی از بزرگترین سوال هایی که می کنند این است که «آیا کسی را می شناسم؟»
آنها معتقدند که اگر آدم های زیادی بشناسند، موفقیت زیادی نصیبشان می شود و اگر افراد زیادی نشناسند هیچ شانسی برای موفقیت ندارند، منطقی به نظر می رسد ولی درست نیست.
در بازاریابی شبکه ای سه نوع آدم داریم: ظاهرسازها، مبتدی ها و حرفه ای ها.
وقتی نوبت یافتن مشتری احتمالی می شود، ظاهرسازها در ذهنشان یک لیست سه، چهار یا پنج نفره تصور می کنند و امیدوارند که اینها وارد کسب و کارشان شوند. دیگر کل موفقیت آنها منوط به پاسخ این چند نفر است. اگر شانس بیاورند و یکی از اینها را جذب کنند، می توانند عمر حرفه ی خود را تا مدت کوتاهی تضمین کنند. آنها ممکن است یک لیست ذهنیِ سه یا چهار نفره ی دیگر هم تهیه کنند. خوشبختانه آنها سرانجام تصمیم می گیرند که دست از ظاهرساز بودن بردارند و تا سطح مبتدی بالا بیایند.
اگر بفهمید 80 درصد کسانی که وارد بازاریابی شبکه ای می شوند روش ظاهرسازها را برای ساختن کسب و کارشان انتخاب می کنند، تعجب می کنید؟ این مسئله واقعیت دارد.
هشت نفر از ده توزیع کننده در قدم اول با ذهنیت ظاهر ساز مشغول کار می شوند. آنها یک لیست ذهنی کوچکی تهیه می کنند و منتظر می مانند ببینند چه اتفاقی می افتد. آنها هیچ وقت سراغ آموختن مهارت های لازم نمی روند. وظیفه ی شما این است که در ابتدای کار مطمئن شوید که جزو دسته ی ظاهرسازها نیستید و به تیم تان هم کمک کنید که همین کار را بکنند. زیرمجموعه های خود را آموزش دهید. به آنها یاد بدهید که اگر اصول این کسب و کار را رعایت کنند، از مزیت های بزرگ آن برخوردار خواهند شد. درخصوص ظاهرسازها باید گفت که تنها احتمال موفقیت آنها شانس است، این شانس هم بهتر است زود درِ خانه ی آنها را بزند.
دسته ی دوم مبتدی ها هستند. این افراد به جای داشتن یک لیست ذهنی کوچک، یک لیست مکتوب تهیه می کنند. این قدم شان در مسیر درست است. فرض کنیم آنها لیستی از 100 مشتری احتمالی می نویسند. این تعداد آدم آنها را شاد و هیجان زده می کند ولی مهارتی را نیاموخته اند. آنها دعوت را شروع می کنند و لیستشان کوتاه و کوتاه تر می شود. هرچه این لیست کوچکتر می شود، اضطراب آنها بیشتر می شود. بزرگترین ترس آنها این است که دیگر کسی برای دعوت کردن باقی نماند.
یافتن افراد تراز اول خودش مهارت است.
اگر لیست خوبی داری، موفق می شوی و اگر لیستت بد است، یا باید شانس بیاوری یا شکست میخوری.
حرفه ای ها یافتن مشتری احتمالی را یکی از چند مهارت اصلی خود می دانند. یافتن افراد جدید بخشی از کارشان است. آنها علاقه ای به بخت و اقبال ندارند. آنها نگران تمام شدن لیستشان نیستند. آنها این مهارت را در خود پرورش می دهند که این اتفاق هرگز نمی افتد. آنها کارشان را با لیست مکتوب شروع می کنند ولی پشت سر آن عهد می کنند که مدام به لیستشان مشتری احتمالی اضافه کنند. آنها چیزی درست می کنند به اسم “لیست نامزدان فعال.”
اگر می خواهید در این مهارت استاد شوید، طبق چهار قدم ساده ی زیر عمل کنید:
قدم اول: لیست خود را تا حد امکان کامل بنویسید. اسم هرکسی را که به ذهنتان می رسد بنویسید. هر کسی. مهم نیست که به نظرتان او به شما جواب مثبت بدهد یا منفی. بانک اطلاعات شما یکی از مهمترین دارایی های شما خواهد بود. جای همه در لیست شما خواهد بود. جای همه در لیست شما است. اگر کسی منفی باف هم هست، اسمش را بنویسید. اگر از کسی متنفر هم هستید، اسمش را بنویسید. اگر کسی بهترین دوستتان است، اسم او را هم بنویسید. اگر کسی بگوید «هیچ وقت وارد بازاریابی شبکه ای نمی شوم»، اسم او را هم بنویسید. اگر آدم 98 ساله هم می شناسید، اسم او را هم بنویسید. اگر جوان 18 ساله هم می شناسید، اسم او را هم بنویسید.
انجام این کار بسیار مهم است، چون وقتی اطلاعات داخل ذهن تان را روی کاغذ تخلیه می کنید، جای خالی برای یادآوری آدم های دیگر باز می شود.
وقتی اسم برادرزاده یا خواهر زاده ی خود را می نویسید، کم کم فکرتان به سمت حلقه ی آدم های دور و بر برادرزاده یا خواهر زاده تان می رود. وقتی تمرکزتان را روی این می گذارید که لیستتان کامل باشد، ذهنتان همه ی این رابطه ها را به یاد می آورد. به همه چیز فکر کنید، به هر شرکتی که روزی با آن در ارتباط بودید، به هر گروهی که روزی عضوی از آن بودید، به هر کاری که تا کنون کرده اید. اگر این کار را درست انجام دهید، لیستتان دست آخر چند صد نفره یا حتی چند هزار نفره خواهد شد.
مجبور نیستید که تک تک افراد داخل لیستتان را دعوت کنید. بستگی به خودتان دارد ولی بی نهایت مهم است که با انجام روش درست، اسم هرکسی را که به ذهنتان می رسد روی کاغذ بیاورید.
قدم دوم: تا به حال شنیده اید که می گویند ما با هرکسی در این دنیا تنها شش نفر فاصله داریم؟ شش قدم فاصله؟ مطمئن نیستم که آیا این ادعا درست است یا نه ولی کلیت آن را قبول دارم. در قدم دوم شما باید به لیستتان نگاه کنید و ببینید افراد لیستتان چه کسانی را می شناسند، قدم دوم از شش قدم فاصله. احتمالا شما اکثر آنها را می شناسید.
به اعضای خانواده تان فکر کنید. چه کسانی را می شناسند؟ آنها را به لیستتان اضافه کنید. به دوستانتان فکر کنید. چه کسانی را می شناسند؟ آنها را به لیستتان اضافه کنید. به همه ی آشنایانتان فکر کنید. اینها چه کسانی را می شناسند؟ آنها را به لیستتان اضافه کنید. اصلا نگران این نباشید که قرار است با این لیست چه کار کنید. در صفحات بعد درباره ی این موضوع صحبت خواهیم کرد. فقط اسم بنویسید.
قدم سوم: مدام به لیستتان اسم اضافه کنید. برای همین است که حرفه ای ها به این لیست می گویند “لیست نامزدان فعال.” رشد این لیست هیچ وقت متوقف نمی شود. حرفه ای ها هدفشان این است که هر روز دست کم دو نفر به لیستشان اضافه کنند. شاید از آنها دعوت نکنند ولی حرفه ای ها به نوشتن لیست ادامه می دهند و شما باید به روش های خلاقانه ارتباطتان را با آنها حفظ کنید، اگر به این کار به دید مهارت بنیادی در بازاریابی شبکه ای نگاه کنید، متوجه می شوید که کار سختی نیست. شما هر روز با مردم سر و کار دارید. فقط اسمشان را به لیستتان اضافه کنید. شما از طریق رسانه های اجتماعی با مردم در ارتباط هستید. اسم آنها را به لیستتان اضافه کنید. با آدم های جدیدی کار می کنید. اسم آنها را به لیستتان اضافه کنید.
حرفه ای ها سطح توجه و دقت خود را بالا می برند. آنها به جهان دقت می کنند. آنها می دانند که همیشه به آدم های جدیدی معرفی خواهند شد. ظاهرسازها و مبتدی ها حتی متوجه هم نیستند. آنها هر روزِ خدا می گویند«کدام آدم؟ من آدمی نمی بینم.»
چقدر سخت است که سطح توجه و دقت خود را بالا ببرید و روزی دو نفر به لیستتان اضافه کنید؟ درباره اش فکر کنید. اگر این کار را شش روزِ هفته انجام دهید، لیستتان 3000 نفره خواهد شد. آیا الان می بینید که چرا حرفه ای ها نگران بی مشتری ماندن نیستند؟
لطفاً خوب دقت کنید،من نمی گویم شما باید همان لحظه ای که با این افراد آشنا می شوید با تبلیغات خود به آنها یورش ببرید. بعضی ها در بازاریابی شبکه ای این اشتباه را می کنند که اصلا درست نیست. فقط اسم آنها را به لیستتان اضافه کنید، با آنها دوست شوید، صمیمی تر شوید و بعد در زمان مناسب به آنها کمک کنید که پیشنهاد شما را متوجه شوند.
قدم چهارم: هدفمند شبکه سازی کنید. حرفه ای ها هدفمند شبکه سازی می کنند. اگر خودتان را نشان ندهید، ملاقات با آدم های جدید سخت می شود. بزنید بیرون. بروید تفریح. در باشگاه جدیدی ثبت نام کنید. سرگرمی جدیدی انتخاب کنید. در انجام اموری که برایتان مهم هستند داوطلب شوید. محل ها و سازمان هایی را پیدا کنید که بتوانید در آنجا با افراد جدید آشنا شوید. این کار نه تنها برای کسب و کارتان خوب است، بلکه چندتا دوست خیلی خوب هم پیدا خواهید کرد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
مطالب زیر را حتما بخوانید
-
پذیرش چیست و چگونه پذیرش سازمان را بالا ببریم؟
4.31k بازدید
-
آیا شیفت دادن در بازاریابی شبکه ای کار درستی است؟
1.99k بازدید
-
چگونه در بازاریابی شبکه ای به سازمان انگیزه بدهیم تا تصاعد پنج برابری داشته باشیم
4.21k بازدید
-
سه مرحله اصلی در فالو بعد از معرفی کار
5.08k بازدید
-
دسترسی به پراسپکت نامحدود از طریق بازار گرم
3.09k بازدید
-
فالوی اتوماتیک در بازایابی شبکه ای (تام شرایتر)
2.94k بازدید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
باسلام.من بعنوان کسی که داره نتورک انجام میده.میتونم بگم نوشتن.لیست اسامی.در نتورک مثل تنفس کردن است.اگر زنده بودن انسان رو مثلا ب هوا ودموبازدم مثال بزنم.در نتورک لیست نویسی دم وفروش باز دم حساب میشه.که این عمل باعث زنده بودن ی نتورکر در دنیای نتورک است.که همان درآمده.